آموزش وردپرس

افزایش مهارت های شغلی در زمان تحصیل (1)

شاید به جرئت بشه گفت مهمترین دغدغه امروز فارغ‌التحصیلان دانشگاهی اشتغال است، به نحوی که روزانه بارها از طریق رسانه‌های مختلف و شبکه‌های اجتماعی به واژه معضل اشتغال برخورد می‌کنیم. تا جایی که این دغدغه به دانشجویان نیز سرایت کرده، حالا سؤالی که مطرح می‌شود این است که آیا این مشکل راه حلی داره؟

درجایی آماری دیدم در خصوص میزان ارتباط آموخته‌های زمان تحصیل با مهارت‌های موردنیاز شغلی، مبنی بر اینکه مطالب ارائه شده در دوران تحصیل تنها 10 تا 15 درصد از مهارت‌های موردنیاز اشتغال را پوشش می‌دهند البته آن هم به شرطی که دروس را به خوبی فرا گرفته باشیم. اینطور که به نظر می‌رسد خیلی این آمار دور از واقعیت نیست.

حالا می‌خواهیم این مسئله را از بعد دیگری بررسی کنیم، یک فارغ‌التحصیل دانشگاهی دو گزینه شاخص برای اشتغال دارد، یکی استخدام در سازمان‌های دولتی و دیگری هم فعالیت در بخش خصوصی. با توجه به وضعیت استخدام‌ها و شرایط موجود فکر کنم زیاد در شرایط عادی امیدی به گزینه اول نباشه، پس باید سراغ گزینه دوم یعنی بخش خصوصی رفت، در بخش خصوصی زمانی یک فرد استخدام می‌شود که برای مجموعه سودآوری مالی داشته باشه یا در اصطلاح مشکلی از آن شرکت را حل کنه، پس نمیشه توقع داشت که بخش خصوصی فردی را استخدام کند که علاوه بر تازه کار بودن مهارت‌های موردنیاز را نیز ندارد.

به احتمال زیاد الان به من خواهید گفت همه چیز را سیاه می‌کنم و خیلی بدبین هستم، ولی اگر خودتون هم کمی منصفانه قضاوت کنید می‌بینید چیزی غیرازاین مسائل نیست. ولی حالا که مشکلات را گفتیم بهتره سراغ راه حل رفت، البته باید به این نکته هم اشاره کرد که قصد نداریم همه مشکلات را یک جا و یک شبه حل کنیم، ولی میشه گام به گام وضعیتمون را ارتقا دهیم.

در یک عبارت میشه گفت افزایش مهارت راه حل کلی این مسائل و مشکلات است، امّا چگونه؟ همانطور که در عنوان این مطلب مشاهده می‌کنید اشاره به افزایش مهارت در زمان تحصیل کردم، به این علّت که موجب اشتغال زودهنگام میشه به علاوه استرس‌ها و دغدغه‌های پس از فراغت تحصیل را کاهش می‌دهد. اگر دانشجو هستید در بهترین زمان برای افزایش مهارت‌های خودتون قرار دارید. پس از همین امروز شروع کنید در مدت 4 ساله دوره کارشناسی با یک برنامه ریزی منظم به راحتی میشه مهارت‌هایی را کسب کنید که پس از پایان تحصیل یک سر و گردن از سایرین بالاتر باشید. خب الان تا اینجا به این نکته رسیدیم که باید مهارت‌هامون را بیشتر کنیم، امّا چند تا سؤال، آیا هر دانسته ای مهارت محسوب میشه؟ چه مهارت‌هایی اولویت دارند؟ بهترین زمان برای کسب هر مهارت چه زمانی است؟ منظورمون از مهارت، فقط مهارت‌های تخصصی رشتمون مثل نرم افزارها هست؟

جواب این سؤالات را به مرور در مطالب بعدی ارائه خواهم کرد. امیدوارم تا اینجا براتون مفید بوده باشه و ممنون میشم که نظرات و پیشنهاداتتون را برام بنویسید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *